
Salmonella: nieproszony gość w przemyśle drobiarskim
Salmonella: nieproszony gość w przemyśle drobiarskim
Salmonella to jedno z największych wyzwań dla branży drobiarskiej – wpływa na zdrowie zwierząt, ludzi oraz rentowność produkcji. Jak skutecznie kontrolować jej występowanie? Jakie strategie minimalizują ryzyko zakażeń? Jakie regulacje i wymagania czekają branżę w najbliższych latach?
Podczas konferencji eksperci z Polski i Europy omówią praktyczne aspekty walki z Salmonellą, dzieląc się doświadczeniami, strategiami prewencyjnymi oraz innowacyjnymi rozwiązaniami.
AGENDA WYDARZENIA
11:00 - 11:15 - Dlaczego walka z salmonellą to biznesowa konieczność? – Tomasz Gumola, De Heus
11:15 - 11:45 - Salmonella jako zagrożenie dla zdrowia ludzi – lek. wet. Stefan Verhoeven, MS Schippers
12:30- 12:50 - Przerwa kawowa
11:45 - 12:30 - Salmonella jako ciągły, kosztowny problem dla ubojni – Japp Brokking (konsultant ds. higieny/zarządzania) porozmawia z Nickiem Paaridansem (międzynarodowy specjalista ds. higieny), MS Schippers
12:50 - 13:20 - Walka z salmonellą w Danii. Co nas czeka? – Thomas Holm, DanHatch
13:20 - 13:50 - Salmonella free: perspektywa producenta pasz – Maarten Hollemans, RND De Heus Holandia
14:10 - 14:40 - Program Salmonella Free w De Heus Polska – Piotr Krajewski, De Heus
13:50 - 14:10 - Przerwa kawowa
14:40 - 15:10 - Przyszłość branży ubojowej - niezbędne narzędzia biznesowe – Tomasz Gumola, De Heus
Po części konferencyjnej zapraszamy Państwa do spędzenia czasu przy wspólnym obiedzie.
Jak pozbyć się nieproszonego gościa, jakim jest salmonella?
O tym, a także o wielu tematach biznesowych opowiedzą specjaliści z De Heus, a także zagraniczni goście.
Kiedy
06 mar 2025, Od 11:00
GdzieAparthotel**** Termy Uniejów, Termalna 1, 99-210 Uniejów
Wyznacz trasę z Google Maps Zarejestruj się na wydarzenie