Salmonella: nieproszony gość w przemyśle drobiarskim

Salmonella: nieproszony gość w przemyśle drobiarskim

Salmonella to jedno z największych wyzwań dla branży drobiarskiej – wpływa na zdrowie zwierząt, ludzi oraz rentowność produkcji. Jak skutecznie kontrolować jej występowanie? Jakie strategie minimalizują ryzyko zakażeń? Jakie regulacje i wymagania czekają branżę w najbliższych latach?

Podczas konferencji eksperci z Polski i Europy omówią praktyczne aspekty walki z Salmonellą, dzieląc się doświadczeniami, strategiami prewencyjnymi oraz innowacyjnymi rozwiązaniami.

AGENDA WYDARZENIA

11:00 - 11:15 - Dlaczego walka z salmonellą to biznesowa konieczność? – Tomasz Gumola, De Heus

11:15 - 11:45 - Salmonella jako zagrożenie dla zdrowia ludzi – lek. wet. Stefan Verhoeven, MS Schippers

12:30- 12:50 - Przerwa kawowa

11:45 - 12:30 - Salmonella jako ciągły, kosztowny problem dla ubojni – Japp Brokking (konsultant ds. higieny/zarządzania) porozmawia z Nickiem Paaridansem (międzynarodowy specjalista ds. higieny), MS Schippers

12:50 - 13:20 - Walka z salmonellą w Danii. Co nas czeka? – Thomas Holm, DanHatch

13:20 - 13:50 - Salmonella free: perspektywa producenta pasz – Maarten Hollemans, RND De Heus Holandia

14:10 - 14:40 - Program Salmonella Free w De Heus Polska – Piotr Krajewski, De Heus

13:50 - 14:10 - Przerwa kawowa

14:40 - 15:10 - Przyszłość branży ubojowej - niezbędne narzędzia biznesowe – Tomasz Gumola, De Heus

Po części konferencyjnej zapraszamy Państwa do spędzenia czasu przy wspólnym obiedzie. 

Jak pozbyć się nieproszonego gościa, jakim jest salmonella?

O tym, a także o wielu tematach biznesowych opowiedzą specjaliści z De Heus, a także zagraniczni goście.


Kiedy

06 mar 2025, Od 11:00

Gdzie

Aparthotel**** Termy Uniejów, Termalna 1, 99-210 Uniejów

Wyznacz trasę z Google Maps Zarejestruj się na wydarzenie