Akademia Płynnego Żywienia
Ekonomia produkcji trzody chlewnej
De Heus wraz z partnerami zaprasza na X Akademię Płynnego Żywienia
Kilka ostatnich lat szczególnie ciężko doświadczyło hodowców trzody chlewnej. ASF i jego następstwa, pandemia COVID-19, coraz większe obostrzenia bioasekuracyjne i w końcu wojna na Ukrainie, doprowadziły do dynamicznego wzrostu kosztów produkcji i spadku cen tucznika.
W świetle wyzwań, stających przed hodowcami, płynne żywienie odgrywa szczególnie istotną rolę. Jako metoda hodowli pozwalaw znaczący sposób ograniczyć koszty produkcji, zachowując jednocześnie jej efektywność.
De Heus jest liderem żywienia na mokro, z blisko 60% udziałem w rynku. Wraz z partnerami wydarzenia chcemy dzielić się naszym doświadczeniem z hodowcami trzody chlewnej, wspierając rozwój rynku.
W programie spotkania:
- Płynne żywienie - szansa na rozwój rynku trzody chlewnej w Polsce
Renata Nowacka-Komada, Jakub Kempa, De Heus - Płynne żywienie - inwestycje, środowisko, projektowanie - z przykładami
Mariusz Szafarzyński, De Heus - Bioasekuracja i higiena na fermie jako droga do redukcji kosztów
Rudd Bens, De Heus - Surowce w płynnym żywieniu a ekonomia produkcji
Harry Snitselaar, Roy Poels, Duynie Feed - Okiem hodowcy „Od pola do stołu”
Gospodarstwo Rolne Maria Janeta - Sytuacja rynkowa okiem eksperta
Magdalena Kowalewska, BNP Paribas
Partner wydarzenia:
X edycja APŻ - Ekonomia produkcji
Kiedy
12 wrz 2022
GdzieHotel Copernicus, Toruń
Wyznacz trasę z Google Maps