Akademia Płynnego Żywienia

Ekonomia produkcji trzody chlewnej

De Heus wraz z partnerami zaprasza na X Akademię Płynnego Żywienia

Kilka ostatnich lat szczególnie ciężko doświadczyło hodowców trzody chlewnej. ASF i jego następstwa, pandemia COVID-19, coraz większe obostrzenia bioasekuracyjne i w końcu wojna na Ukrainie, doprowadziły do dynamicznego wzrostu kosztów produkcji i spadku cen tucznika.

W świetle wyzwań, stających przed hodowcami, płynne żywienie odgrywa szczególnie istotną rolę. Jako metoda hodowli pozwalaw znaczący sposób ograniczyć koszty produkcji, zachowując jednocześnie jej efektywność. 

De Heus jest liderem żywienia na mokro, z blisko 60% udziałem w rynku. Wraz z partnerami wydarzenia chcemy dzielić się naszym doświadczeniem z hodowcami trzody chlewnej, wspierając rozwój rynku.

 

W programie spotkania:

  • Płynne żywienie - szansa na rozwój rynku trzody chlewnej w Polsce
    Renata Nowacka-Komada, Jakub Kempa, De Heus
  • Płynne żywienie - inwestycje, środowisko, projektowanie - z przykładami
    Mariusz Szafarzyński, De Heus
  • Bioasekuracja i higiena na fermie jako droga do redukcji kosztów
    Rudd Bens, De Heus
  • Surowce w płynnym żywieniu a ekonomia produkcji
    Harry Snitselaar, Roy Poels, Duynie Feed
  • Okiem hodowcy „Od pola do stołu”
    Gospodarstwo Rolne Maria Janeta
  • Sytuacja rynkowa okiem eksperta
    Magdalena Kowalewska, BNP Paribas
 

Partner wydarzenia:

X edycja APŻ - Ekonomia produkcji


Kiedy

12 wrz 2022

Gdzie

Hotel Copernicus, Toruń

Wyznacz trasę z Google Maps