Protein Booster
Zastrzyk energii dla stada krów mlecznych
Redukcja kosztów żywienia
Surowce białkowe, szczególnie śruta sojowa i rzepakowa, osiągnęły wysoki pułap cenowy. W praktyce oznacza to zwiększony koszt żywienia stad krów mlecznych. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom hodowców stworzyliśmy linię sypkich korektorów mogących zastąpić śrutę rzepakową i sojową w dawce. Z jednej strony oznacza to redukcję kosztów żywienia. Z drugiej, jeszcze lepsze wsparcie dobrostanu i wydajności zwierząt, dzięki doskonale zbilansowanemu składowi korektorów.
Protein Booster 46
Zalecenie żywieniowe: całkowite zastąpienie śruty sojowej w dawkach pokarmowych przez Protein Booster 46
Główną zaletą sypkiego korektora Protein Booster jest cena, która stanowi znaczną konkurencję dla śruty sojowej. Cechy szczególne to także:
- Śruta kukurydziana pozwalająca na uzyskanie wyższego poziomu energii produkcji mleka
- Śruta sojowa pozwalająca na uzyskanie wyższego poziomu białka jelitowego
- Stabilny i zbilansowany poziom parametrów
- Zoptymalizowany koszt żywienia
Protein Booster 40
Zalecenie żywieniowe: wymiennie, za śrutę sojową i rzepakową, w równym udziale w dawkach pokarmowych.
- Wyższy poziom energii w produkcji mleka
- Stabilny poziom białka ogólnego i białka jelitowego
- Wyższy udział białek rozkładanych w żwaczu – szczególnie istotne w przypadku dawek z suchą kiszonką traw lub lucerny